Dere hørte tydeligvis på meg og blomstret i vei, fordi i dag skinner solen og jeg er alt for sliten til å nyte den. Jeg har kjøpt meg take away vegetar sushi med tofu rett opp i gaten her. Det har vært lange dager og lite søvn på denne frøkna som allerede gleder seg til søndag. Favoritt dagen min! Jeg har sluttet å gå ut på lørdager. Det er ikke verdt det dagen etterpå. Jeg synes det er hyggelig med vinkvelder med nære og kjære hvor dype samtaler blir delt. Når jeg er på vors eller i en bursdag drar jeg hjem når de andre drar ut. Jeg er ikke hun som må få med seg alt. Dessuten hater jeg å bruke penger på alkohol og bli spandert på. Danse gjør jeg hjemme med jentene, og Gud så gøy vi har det. Vi slår oss skikkelig løs før det ender opp i karoke. Føler meg som et barn igjen og fri som en fugl.  Søndag før var alltid kjedelig som barn og tenåring, men nå som voksen setter jeg så utrolig pris på denne dagen. Da våkner jeg uten vekkerklokke, drar på trening og catcher up med gode venner. Gjerne jeg vasker, rydder og styrer av alt som har hoppet seg opp i løpet av uken. Søndag i Oslo er også noe helt annet en søndag i Stavanger. Her er vintage og andre nisjé butikker åpne, flerkulturelle butikker, masse cafér og museer. Det er nok av ting å finne på en søndag her. Nå skal jeg nyte sushi med en komedie. Folk som kjenner meg vet jeg er sliten når jeg tar på en komedie, fordi jeg vil aller helst alltid se dype tunge drama filmer helst basert på virkeligheten eller en overnaturlig sci-fi film.


M O N O G I R L