hudpleie

Som nevnt i forrige innlegg tar jeg ikke huden min forgitt, spesielt etter å ha slitt med acne. Jeg får ofte spørsmål på bloggen og folk jeg møter/kjenner om hvilke produkter jeg bruker (som er veldig hyggelig), så jeg vet at dette er et etterlenget innlegg og da tenkte jeg det passet perfekt å lage et innlegg om nettopp det. Dette er ikke sponset innlegg, kun min ærlig mening om produkter som jeg har vært trofast til i over lang tid. Så vet dere det!

 

DSC_0105

1. Emma S. (rensekrem)

Emma S. sin rensekrem har en tykk konsistens, og huden min reagerer godt på den. Den er også billig. Perfekt om du er student og ønsker en bra rensekrem til en billig penge, eller bare lever på et begrenset budsjett.

DSC_0107

2. Rensebørste fra Shiseido 

Sammen med Emma S. sin rensekrem bruker jeg denne rensebørsten for å få vekk alle døde hudceller og økning av blodsirkulasjonen i ansiktet.

 

DSC_0102

3. Shiseido Ultimune (serum)

Dette serumet fra Shiseido ble en favoritt for første gang jeg la kremen på huden. Konsistensen er lett og tynn, og den trekker raskt ned i huden. Kremen ser nesten litt gelé aktig ut, og  gir en kjølende følelse. Jeg er avhengig av dette serumet. Har jeg gått tom og ikke brukt det på noen dager merker både huden og jeg det.

Hva hjelper serumet for?   Den styrker hudens naturlige forsvarsmekanismer. Den er effektivt mot tegn på tid, negative miljøpåvirkninger og daglig stress. Huden vil se og kjennes mer smidig og elastisk. Det geniale med dette produktet er at den skal forsterke de andre hudproduktene du også bruker. Så enten om du har andre produkter som skal hjelpe mot fet og oljete hud, tørr hud eller kvisete hud, så vil dette serumet bryte ned i huden og dra med seg de andre produktene du også bruker og begynne å reparere huden. Genialt, eller hva?

DSC_0106

4. Clinique Smart custom-repair (serum)

Så ja, jeg bruker to serumer. Men dette serumet gir meg også all den fuktigheten jeg trenger, i og med den er mye tykkere i konsistensen og trekker ikke så dypt ned. Jeg har veldig oljete og fet hud, så om jeg smører meg inn med for mye fuktighet så blir jeg alt for blank i t-sonen og huden kjennes fett. Så dette bruker jeg faktisk som en fuktighetskrem. Det som er negativt med fett og oljete hud er at man er mye mer utsatt for kviser, men om man holder oljebalansen under kontroll unngår man å bli utsatt for utbrudd. Det postive er at en oljete og fett hud ikke eldres så fort som en tørr hud. Det handler om å finne ut hva som egner seg best for din hudtype!

Hva hjelper dette serumet for? Dette serumet er perfekt for meg som har slitt med acne før, som har gitt fra seg hakk i huden og pigmentflekker fra solen. Clinique smart custom-repair skal redusere pigmentflekker og har en lysende effekt. Det vil si i praksis at de mørke pigmentflekkene lysnes og vil over tid matche resten av hudtonen din. Også et produkt jeg er avhengig av og som merkes om jeg har vært uten.

Så vil jeg også påpeke at produkter kan ikke gjøre all jobben. Det synes jeg er veldig viktig å huske på! Huden er våres største organ og den reagerer på stress, dårlig mat, lite søvn, for lite næring og om man er dehydrert. Så husk å pust, drikk masse vann, spis næringsrik mat med masse farger som masserer kroppen innenfra og få deg en god natt søvn – det kalles ikke skjønnhetssøvn for ingen grunn.

M.